Wykonanie
Babka włoska w wersji klasycznej już była. Tym razem czas na coś bardziej ekstrawaganckiego, czyli trzy smakowa ;)
Potrzebne składniki:1 kostka tłuszczu,1 szklanka
cukru,6
jajek,2 szklanki
mąki krupczatki,6łyżek
oliwy,6 łyżek kartoflanki,2 łyżki
octu,3 łyżeczki
proszku do pieczenia,łyżka
kakao,
budyń wiśniowySposób wykonania:Kostkę tłuszczu ucieramy ze szklanką
cukru na białą masę.Dodajemy 6
żółtek, 2 szklanki
mąki krupczatki, 6 łyżek
oliwy, 6 łyżek kartoflanki, 2 łyżki
octu, 3 łyżeczki
proszku do pieczeniaBiałka ubijamy na sztywno.Dodajemy do ciasta, mieszamy.Dzielimy ciasto na 3 części. Dodajemy do jeden łyżkę
kakao, a do drugiej wsypujemy
budyń wiśniowy.Wylewamy kolejno ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem formy. Ja dałam najpierw warstwę
kakaową, następnie
waniliową i na wierzch
wiśniową.Pieczemy ok. 50 min. w 180 st.Smacznego !