Wykonanie
Nie przepadam za
rybą, ale reszta domowników lubi, więc zrobiłam ;p
Potrzebne składniki:
sól,
pieprz,
cukier,
ziele angielskie,
liść laurowy,
ryby,
cebula,
ocet,
olej,
koncentrat pomidorowySposób wykonania:
Cebulę kroimy.
Ryby solimy,
pieprzymy.
Ryby przekładamy
cebulą.Wstawiamy na noc do lodówki.
Wodę solimy.Dodajemy
liść laurowy,
ziele angielskie.Dodajemy łyżeczkę
cukru.Dodajemy 2 łyżki
koncentratu pomidorowego i zagotowujemy.Po zagotowaniu wlewamy
ocet i ponownie zagotowujemy.Zostawiamy do wystygnięcia.
Ryby obtaczamy najpierw w
mące i kładziemy na gorący tłuszcz.Smażymy z obu stron.Układamy w garnku, czekamy, aż wystygną.Zimne
ryby zalewamy zimną zalewą.Nakładamy talerzyk i przyduszamy np. słoikiem.Chowamy do lodówki na kilka dni, 2-3.Smacznego!