ßßß Cookit - przepis na Ryba w zalewie pomidorowo-octowej.

Ryba w zalewie pomidorowo-octowej.

nazwa

Wykonanie

Nie przepadam za rybą, ale reszta domowników lubi, więc zrobiłam ;p
Potrzebne składniki:
sól,
pieprz,
cukier,
ziele angielskie,
liść laurowy,
ryby,
cebula,
ocet,
olej,
koncentrat pomidorowy
Sposób wykonania:
Cebulę kroimy.
Ryby solimy, pieprzymy.
Ryby przekładamy cebulą.
Wstawiamy na noc do lodówki.
Wodę solimy.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
Dodajemy łyżeczkę cukru.
Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i zagotowujemy.
Po zagotowaniu wlewamy ocet i ponownie zagotowujemy.
Zostawiamy do wystygnięcia.
Ryby obtaczamy najpierw w mące i kładziemy na gorący tłuszcz.
Smażymy z obu stron.
Układamy w garnku, czekamy, aż wystygną.
Zimne ryby zalewamy zimną zalewą.
Nakładamy talerzyk i przyduszamy np. słoikiem.
Chowamy do lodówki na kilka dni, 2-3.
Smacznego!
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2012/12/ryba-w-zalewie-pomidorowo-octowej.html