Wykonanie
Smaczne, sycące piątkowe danie. Polecam!
Składniki: ( 2 porcje)5
ziemniaków2
marchewki1 łyżka
masła1/4 szklanki
mlekasałata2 filety z
łososiapieprz cytrynowymasło do smażenia
paprykaogóreknatka pietruszkiSposób przygotowania:
Ziemniaki i
marchew umyj, obierz i pokrój w kostkę, gotuj w osolonej wodzie, aż będą miękkie ok 20 minut. W
między czasie
łososia posyp
pieprzem cytrynowym z dwóch stron, a następnie podsmaż na
maśle na patelni po 3 minuty z każdej strony.
Sałatę porwij, pokrój
ogórki i
paprykę, posyp
natką. Jak
ziemniaki już się ugotują, odcedź
wodę, ubij tłuczkiem i dodaj
mleko,
masło oraz
pieprz. Smacznego!