ßßß
Składniki :10 dużych pieczarek1 cebula średniej wielkości300 ml śmietany 30%2 liście laurowe3 ziela angielskie1 pełna łyżka stołowa posiekanej świeżej natki pietruszkisól do smakupieprz do smakuolej bądź masło do smażenia cebuli i pieczarekSposób przygotowania:Cebulę oczyścić a następnie posiekać na drobno. Pieczarki obrać i pokroić w plastry.Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę na rumiany kolor, następnie dodać pieczarki i dusić aż do wyparowania nadmiaru wody.Do rondla wlać śmietanę, dodać liść laurowy, ziele angielskie, podsmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać na wolnym ogniu aż do zagotowania się sosu od czasu do czasu mieszając. Gotować nie dłużej niż 5 minut.Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, całość dokładnie wymieszać.