ßßß
SKŁADNIKI:Marynataoliwa z oliwek 2 łyżkilimonka 1 sztkolendra 3-4 gałązkichilli papryczka 1 sztpieprz kolorowy 1 szczyptasos sojowy 1 łyżkaŁosośFilet z łososia 400-500 gPRZYGOTOWANIE:Ja kupuję łososia ze skórą. Ściągnąć skórę i pokroić w paski, każdy ok 4-5 szerokości. Przełożyć do pojemnika. Przygotować marynatę: do miski wycisnąć sok z limonki, dodać drobno posiekaną kolendrę, pokrojone papryczki chilli (można wraz z pestkami, ale jeśli nie lubimy mocno ostrych potraw należy je usunąć) , sos sojowy, odrobinę pieprzu kolorowego oraz oliwę z oliwek. Marynatą nasmarować łososia i wstawić do lodówki na 2 godzinki. Ja swojego upiekłam, ale równie dobrze można grillować. Smacznego:)Przepis na sałatkę z fasoli tutaj: