ßßß
Składniki:50 g płatków orkiszowych300 ml dowolnego mleka (krowiego, sojowego, owsianego)łyżeczka budyniu czekoladowego bez dodatku cukrułyżeczka naturalnego kakaokilka kostek gorzkiej czekolady1 i ½ łyżki miodudo dekoracji:½ bananaposiekane orzechyrodzynkiPrzygotowanie:W kubku mieszamy kilka łyżek mleka z proszkiem budyniowym oraz kakao. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z płatkami orkiszowymi. Wlewamy mieszankę budyniowo-kakaową i cały czas mieszając ponownie zagotowujemy.Pod koniec gotowania dodajemy kilka posiekanych kostek czekolady. Dokładnie mieszamy, do połączenia składników. Orkiszankę dosładzamy miodem. Przekładamy do miseczki i dekorujemy plasterkami banana, posiekanymi orzechami oraz rodzynkami.Smacznego!
Ten oraz inne apetyczne przepisy z wykorzystaniem czekolady znajdziecie w dziewiątym numerze Magazynu Kocioł, który współtworzę z innymi blogerami kulinarnymi z Dolnego Śląska. Gorąco zachęcam Was do lektury! (wystarczy kliknąć w okładkę, aby przejść do przeglądania magazynu).