ßßß

Ciasto cappuccino bez pieczenia ..łatwe ,które każdy sam może wykonać w domu..Przedstawiam Wam etapy wykonywania poszczególnych prac..Składniki:masa budyniowa2 budynie w proszku bez cukru0,75 l mleka8 dag margaryny lub masła4 łyżki cukrukrem cappuccino1 opakowanie Śnieżki200ml mleka8 czubatych łyżek cappuccino w proszku250g serka mascarpone5 łyżeczek żelatyny2/3 szklanki ciepłej wody16 herbatników4 kostki czekolady deserowej do dekoracjiWykonanie:Tortownicę wykładamy na dnie i po bokach papierem do pieczenia ,można blachę posmarować tłuszczem, wówczas papier lepiej się trzyma.Herbatniki łamiemy na mniejsze kawałki i układamy koło siebie przykrywając dno tortownicy.
Mleko dzielimy na pół i z jednej część zagotowujemy z margaryną i cukrem ,a drugą mieszamy z budyniami, gdy mleko się zagotuje, gotujemy budyń…energicznie mieszając by sie nie przypalił..Gorący budyń wykładamy łyżką na pokruszone herbatnik..
Przykrywamy kolejną warstwę połamanymi herbatnikami.
Pozostawiamy do ostygnięciaMleko na masę cappuccino zagotowujemy, dodajemy proszek cappuccino, dokładnie mieszamy i schładzamy..Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, pozostawiamy do wystygnięcia …Do mleka z cappuccino wsypujemy śnieżkę i miksujemy kilka minut na wysokich obrotach…Do ubitej śnieżki dodajemy serek mascarpone, ponownie ubijamy ..Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i łączymy z masą, delikatnie i dokładnie mieszając…Masę wlewamy na pokruszone herbatniki…Tak przygotowane ciasto schładzamy w lodówce..Przed podaniem wierzch posypać startą czekoladą..Jak Państwo wolicie nie tak bardzo słodki do budyniu do gotowania można dodać sok z pół cytryny..Życzę smacznego!!Powiązany przepis:likier Malibuajerkoniak domowej robotyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej