Nie jest to w żadnym wypadku mój autorski przepis dostałam go od znajomej a ona z kolei od kogoś innego, ale próbowałam przy okazji imprezy Sylwestrowej i mogę Wam powiedzieć, że jest to super przekąska i robiła wielką furorę na owej imprezie.Składniki:ser gorgonzolajajkoporsól i pieprz300 ml śmietany 12%100 g masła (roztapiamy)gałka muszkatołowaoliwarukolaciasto filo (1 opak.)Przygotowanie:Każdy płat ciasta smarujemy rozpuszczonym masłem i układamy jeden na drugim tniemy na 6 części i układamy (najlepiej w formie do muffinów ja mam na 6 sztuk), por kroimy drobno, przekładamy do miseczki dodajemy jajko, śmietanę, gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem (ostrożnie z solą bo gorgonzola jest słona) wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 175 st. Podajemy np. z sałatką z rukoli, pomidorków koktajlowych i zielonych winogron (dressing z oliwy i octu balsamicznego).Smacznego :-)