ßßß
Składniki:250g mąki3/4 szklanki cukru3 łyżki kakao1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki oliwy1 szklanka mleka2 jajkaczekoladki nugatowe 100g0,5 l śmietanki kremówkifix do bitej śmietany2 łyżki kakao2 łyżki cukru pudruposypkaWykonanie:Suche składniki: mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia mieszamy w jednej misce.W drugiej misce mieszamy składniki mokre: oliwę, mleko, jajka. Następnie składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.Foremki do babeczek napełniamy w 1/3 wysokości masą ciasta. Następnie do każdej foremki dodajemy kawałek nugata i przykrywamy go warstwą ciastaBabeczki wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec bujania dodajemy fix,kakao i cuekier puder. Dalej ubijamyGotową masę przekładamy do szprycy i dekorujemy nią ostudzone babeczki.Na koniec oprószamy babeczki posypkąZ przepisu wychodzi około 12 – 15 przepysznych babeczek.