ßßß Cookit - przepis na Owsianka na budyniu czekoladowym z gruszką,bananem i suszoną morelą

Owsianka na budyniu czekoladowym z gruszką,bananem i suszoną morelą

nazwa

Wykonanie

< Kanapki tostowe z opiekacza
Słodkie kanapki >
Owsiankę możemy nałożyć do słoiczka i zabrać ze sobą do pracy lub na inny długi wypad poza domem. Można ją jeść na zimno a jeśli mamy w pracy dostęp do mikrofali to możemy delikatnie podgrzać. Taką owsiankę w słoiczku możemy też przygotować wieczorem i schować do lodówki jeśli rano nie mamy czasu na jej ugotowanie oraz obieranie i krojenie owoców. Taką słoiczkową owsiankę zabieram czasami kiedy jadę z synkiem na dłuższy wyjazd poza domem, świetnie sprawdza się w podróży.
Składniki na 2 duże porcje :
(jedna do zjedzenia w domu, druga do zabrania np. do pracy)
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
6 łyżek płatków owsianych
2 łyżki otrębów
+
1 szklanka mleka
1 duża łyżka cukru
2 łyżki budyniu czekoladowego
+
3 gruszki
3 banany
Garść suszonych moreli
Tarta czekolada do posypania
Wykonanie:
W garnku grzejemy 1.5 szkl.mleka i 1 szkl.wody, kiedy będą ciepłe dodajemy płatki i otręby.Gotujemy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok.5 min.
W kubku rozrabiamy 0.5 szkl.mleka z 2 łyżkami budyniu i 1 łyżką cukru.
Wlewamy do owsianki, mieszając energicznie do połączenia składników i zgęstnienia.
Na wierzchu układamy pokrojoną gruszkę, banana, oraz suszone morele. Posypujemy tartą czekoladą.
Wersja do zabrania w słoiczku jest warstwowa:
Na dnie pokrojony mały banan
Porcja owsianki
Pokrojona gruszka z kilkoma morelami
Porcja owsianki
Pokrojona gruszka, banan, kilka moreli
Tarta czekolada
Smacznego!
About Pani Kucharka
View all posts by Pani Kucharka >
< Kanapki tostowe z opiekacza
Słodkie kanapki >
Źródło:http://panikucharka.pl/sniadania/sniadanie-z-owsianka/owsianka-na-budyniu-czekoladowym-z-gruszkabananem-i-suszona-morela