Wykonanie
Smakuje i na ciepło i na zimno :) Polecam!

Składniki:1
budyń waniliowy400 ml
mlekacukier do smaku1
banantarta czekolada mlecznaSposób przygotowania:1. Od 400 ml
mleka odlewamy 3/4 szklanki, wsypujemy do niej
bydyń i mieszamy. Resztę
mleka zagotowujemy z
cukrem do smaku (chyba, że używamy budyniu z
cukrem, to już
mleka nie musimy dosładzać).2. Do gotującego
mleka wlewamy
budyń, gotujemy i mieszamy do momentu, aż
budyń zgęstnieje. Lekko studzimy.3.
Banana kroimy na plasterki.4. Do salaterek lub pucharków nakładamy troszkę budyniu, na to plasterki
banana, posypujemy tartą
czekoladą i przykładamy kolejną warstwą budyniu. Wierzch posypujemy tartą
czekoladą.5. Można zrobić kilka warstw. Z podanych ilości zrobiłam 4 niewielkie deserki.6. Podajemy na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu lub też po całkowitym wystudzeniu. Obie wersje pyszne :)Smacznego!!!