ßßß
Muffinki czekoladowe z budyniem: sowa, miś, reniferPrzepis na ciasto (tutaj)1 budyń waniliowy350 ml mlekaBudyń ugotować w podanej ilości mleka, ostudzićCiasto na muffinki przygotować z podanego przepisu.Papilotkami wyłożyć blaszkę na mufinki.Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, na to kłaść po 1 łyżeczce zimnego budyniu i przykrywać pozostałym ciastem do 3/4 wysokości papilotek.Muffinki piec w temp. 190°C przez 15-20 minut.Muffinki ostudzić i dekorować.Misie : muffinki pokryć polewą czekoladową, z małych biszkopcików zrobić pyszczek i uszy. Oczy – z białych draży.Całość posypać czekoladową posypką, dorysować oczy i pyszczek polewą czekoladową.Reniferki : muffinki pokryć białą polewą(rozpuszczona biała czekolada) przykleić czerwony nos z cukierków i białe oczy z draży, rogi zrobić z małych precelków, posypać kokosem, dorysować oczy.Sowy : muffinki pokryć polewą czekoladową, ciasteczka oreo rozpołowić oddzielając herbatniki w taki sposób aby pozostała biała masa na jednym herbatniku, herbatniki z masą przykleić do muffinek a na białych częściach umieścić czekoladowe draże, z połówek herbatników zrobić brwi a z draży nos.
