Wykonanie
< Kanapki tostowe z opiekaczaSłodkie kanapki >

Owsiankę możemy nałożyć do słoiczka i zabrać ze sobą do pracy lub na inny długi wypad poza domem. Można ją jeść na zimno a jeśli mamy w pracy dostęp do mikrofali to możemy delikatnie podgrzać. Taką owsiankę w słoiczku możemy też przygotować wieczorem i schować do lodówki jeśli rano nie mamy czasu na jej ugotowanie oraz obieranie i krojenie
owoców. Taką słoiczkową owsiankę zabieram czasami kiedy
jadę z synkiem na dłuższy wyjazd poza domem, świetnie sprawdza się w podróży.

Składniki na 2 duże porcje :(jedna do zjedzenia w domu, druga do zabrania np. do pracy)1 szklanka
mleka1 szklanka
wody6 łyżek
płatków owsianych2 łyżki
otrębów+1 szklanka
mleka1 duża łyżka
cukru2 łyżki budyniu
czekoladowego+3
gruszki3
bananyGarść
suszonych moreliTarta czekolada do posypania

Wykonanie:W garnku grzejemy 1.5 szkl.
mleka i 1 szkl.
wody, kiedy będą ciepłe dodajemy
płatki i
otręby.Gotujemy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok.5 min.W kubku rozrabiamy 0.5 szkl.
mleka z 2 łyżkami budyniu i 1 łyżką
cukru.Wlewamy do owsianki, mieszając energicznie do połączenia składników i zgęstnienia.Na wierzchu układamy pokrojoną
gruszkę,
banana, oraz
suszone morele. Posypujemy tartą
czekoladą.

Wersja do zabrania w słoiczku jest warstwowa:Na dnie pokrojony mały
bananPorcja owsiankiPokrojona
gruszka z kilkoma
morelamiPorcja owsiankiPokrojona
gruszka,
banan, kilka
moreliTarta czekolada
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Kanapki tostowe z opiekaczaSłodkie kanapki >