Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Natalia Nowak- BratekCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2
gruszki (klapsy; konferencje)150 g
mąki100 g obranychzmielonych
migdałów2 łyżeczki
proszku do pieczenia150 g gorgonzoli100 g
masła2
jajka250 g
jogurtu2 łyżeczki
soliMuffinki z
gruszkami i gorgonzolą - sposób przygotowania:
Gruszki myjemy (nie obieramy), kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę o
boku 1/2 cm. Dodajemy
mąkę,
migdały i
proszek do pieczenia. Gorgonzolę rozgniatamy widelcem, mieszamy z
masłem,
jajkami,
jogurtem i
solą. Łączymy z
mąką z
gruszkami, ale nie mieszamy za długo - ciasto powinno być grudkowate. Napełniamy nim foremki na muffinki i pieczemy 25 minut w 180 st. C. Podajemy na ciepło lub na zimno.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu