ßßß Cookit - przepis na Muffinki z gruszkami i gorgonzolą

Muffinki z gruszkami i gorgonzolą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Natalia Nowak- Bratek
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 gruszki (klapsy; konferencje)
150 g mąki
100 g obranych
zmielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g gorgonzoli
100 g masła
2 jajka
250 g jogurtu
2 łyżeczki soli
Muffinki z gruszkami i gorgonzolą - sposób przygotowania: Gruszki myjemy (nie obieramy), kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę o boku 1/2 cm. Dodajemy mąkę, migdały i proszek do pieczenia. Gorgonzolę rozgniatamy widelcem, mieszamy z masłem, jajkami, jogurtem i solą. Łączymy z mąką z gruszkami, ale nie mieszamy za długo - ciasto powinno być grudkowate. Napełniamy nim foremki na muffinki i pieczemy 25 minut w 180 st. C. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601319/muffinki+z+gruszkami+i+gorgonzola/p