ßßß Cookit - przepis na Mannianka – owsianka z kaszą manną i syropem

Mannianka – owsianka z kaszą manną i syropem

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Każdy z nas ma czasem ochotę na sycące śniadanie. Taka właśnie jest owsianka , a w duecie z kaszą manną potrafi na prawdę pozytywnie zaskoczyć. Oto co ja wymyśliłam – dodałam do niej pasty z daktyli – w ramach dosłodzenia oraz masła orzechowego , które po prostu uwielbiam – szczególnie w wersji z kawałkami orzechów – crunchy. Spróbujcie a na pewno zrewolucjonizuje to Wasze śniadaniowe przyzwyczajenia. Możecie podać ją z owocami lub czekoladą. W każdej możliwej kombinacji jest przepyszna. Równie dobrze może być popołudniowym deserem.
Składniki:
1-2 porcje ( śniadanie lub deser):
1 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki pasty z daktyli
klik
1 1/2 łyżki kaszy manny
1 łyżka płatków migdałów
1 łyżka masła orzechoweg o
mi przypałętał się jeszcze kawałek czekolady, w ostateczności jednak go nie zjadłam
Przygotowanie:
Płatki (oba rodzaje) i kaszę zalewamy wodą i mlekiem.
Dodajemy pastę z daktyli i gotujemy 5 minut, aż zgęstnieje.
Odstawiamy pod przykryciem na kolejne 5 minut aby zgęstniała.
Podajemy na gorąco z masłem orzechowym lub schłodzone z owocami.
Powiązane notki:
„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanie
Owsianka z chałwą
Owocowa owsianka z konfiturą i syropem daktylowym na zdrowy początek dnia
Owsianka z prażonymi orzechami
Klasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodami
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/08/07/mannianka-owsianka-z-kasza-manna-i-syropem