0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Każdy z nas ma czasem ochotę na sycące śniadanie. Taka właśnie jest owsianka , a w duecie z kaszą manną potrafi na prawdę pozytywnie zaskoczyć. Oto co ja wymyśliłam – dodałam do niej pasty z daktyli – w ramach dosłodzenia oraz masła orzechowego , które po prostu uwielbiam – szczególnie w wersji z kawałkami orzechów – crunchy. Spróbujcie a na pewno zrewolucjonizuje to Wasze śniadaniowe przyzwyczajenia. Możecie podać ją z owocami lub czekoladą. W każdej możliwej kombinacji jest przepyszna. Równie dobrze może być popołudniowym deserem.Składniki:1-2 porcje ( śniadanie lub deser):1 szklanki mleka1/2 szklanki wody3 łyżki płatków owsianych2 łyżki pasty z daktyliklik1 1/2 łyżki kaszy manny1 łyżka płatków migdałów1 łyżka masła orzechoweg omi przypałętał się jeszcze kawałek czekolady, w ostateczności jednak go nie zjadłamPrzygotowanie:Płatki (oba rodzaje) i kaszę zalewamy wodą i mlekiem.Dodajemy pastę z daktyli i gotujemy 5 minut, aż zgęstnieje.Odstawiamy pod przykryciem na kolejne 5 minut aby zgęstniała.Podajemy na gorąco z masłem orzechowym lub schłodzone z owocami.Powiązane notki:„Indyjska” kasza manna czyli nuty orientu na śniadanieOwsianka z chałwąOwocowa owsianka z konfiturą i syropemdaktylowym na zdrowy początek dniaOwsianka z prażonymi orzechamiKlasyczna owsianka z masłem orzechowym i jagodami