Wykonanie
Owoców sezonowych urok dalszy, ale tym razem przerzuciłam się na runo leśne. Na śniadanie zaserwowałam sobie
kasze manną w połączeniu z owsianką, a do tego duża ilość
jagód. Co prawda po tym śniadaniu moje żeby i usta były delikatnie mówiąc sine, ale warto było, bo w smaku śniadanie było bardzo pyszne.Składniki:2 łyżki
kaszy manny3 łyżki
płatków owsianych1 szklanka
mleka20 dkg
jagód1 łyżka
mioduPrzygotowanie:
Płatki owsiane zalałam wrzątkiem i zostawiłam, by wchłonęły
wodę.
Mleko zagotowałam w garnku i dodałam
kaszę manną. Mieszając gotowałam dosłownie 2 minuty. Przelałam do miski i wymieszałam z
płatkami owsianymi.
Jagody zmiksowałam za pomocą blendera z
miodem i dodałam do pozostałych składników. Wszystko wymieszałam i
kasza była już gotowa. Pyszna!