ßßß Cookit - przepis na Bakalland – bakaliowa podróż

Bakalland – bakaliowa podróż

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Czytając mojego bloga na pewno zdążyliście zauważyć, że bakalie to gama moich ulubionych produktów. Nie wyobrażam sobie życia bez maku, moreli, orzechów, śliwek, rodzynek, żurawin i migdałów. Ba, nie używam ich jedynie do ciast i deserów, ale też do wszelkiego rodzaju potraw wytrawnych, odrobina prażonych posiekanych orzechów ożywi każde danie. Stąd też moje zainteresowanie kampanią marki Bakalland, która pokazuje jak ważne są bakalie w codziennej, zdrowej i zbilansowanej diecie.
Rodzynki
Dla mnie nie jest to nowością, suszone owoce mają całą masę witamin, błonnika, makro i mikro elementów tak niezbędnych do zachowania homeostazy. Sama jem je bardzo często – najczęściej gdy jest to tylko możliwe.
moje przepisy z BAKALIAMI
Żurawiny
Ale ale ale, warto powtórzyć je kilkakrotnie. Czy wiedzieliście jak rosnące w swoim naturalnym, często zaskakującym środowisku owoce, stają się bakaliami w żółtych, radosnych opakowaniach? Ja do tej pory nie wiedziałam, dlatego też byłam bardzo mile zaskoczona, bo po obejrzeniu filmów z udziałem Katarzyny Bujakiewicz dowiedziałam się jakie procesy, które dla mnie jednak na zawsze pozostaną magią natury, zachodzą w czasie drogi owocu do swej nowej, odpornej, słodszej i intensywniejszej w smaku formy. Na moim blogu znajdziecie całą masę przepisów z wykorzystaniem bakalii, znajdziecie je w ramce tagi – bakalie. Pamiętajcie zdrowe nie znaczy monotonne – koniecznie wypróbujcie mój przepis na morelowe lizaki -
tutaj znajdziecie przepis
Migdały
Powiązane notki:
Słodka bakaliowa Zapiekanka z kaszy
Kolejny odcinek 8 smaków Europy w TVS
Słodka Bakaliowa manna z gruszką japońską czyli zdrowe słodycze bez cukru
Nawigacja po wpisach
← Wstecz Dalej →
Copyright 1996-2016 Grupa Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2014/12/15/bakalland-bakaliowa-podroz