Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Czytając mojego bloga na pewno zdążyliście zauważyć, że
bakalie to gama moich ulubionych produktów. Nie wyobrażam sobie życia bez
maku,
moreli,
orzechów,
śliwek,
rodzynek,
żurawin i
migdałów. Ba, nie używam ich jedynie do ciast i deserów, ale też do wszelkiego rodzaju potraw wytrawnych, odrobina prażonych posiekanych
orzechów ożywi każde danie. Stąd też moje zainteresowanie kampanią
marki Bakalland, która pokazuje jak ważne są
bakalie w codziennej, zdrowej i zbilansowanej diecie.
RodzynkiDla mnie nie jest to nowością,
suszone owoce mają całą masę witamin, błonnika, makro i mikro elementów tak niezbędnych do zachowania homeostazy. Sama jem je bardzo często – najczęściej gdy jest to tylko możliwe.moje przepisy z
BAKALIAMIŻurawinyAle ale ale, warto powtórzyć je kilkakrotnie. Czy wiedzieliście jak rosnące w swoim naturalnym, często zaskakującym środowisku
owoce, stają się
bakaliami w żółtych, radosnych opakowaniach? Ja do tej
pory nie wiedziałam, dlatego też byłam bardzo mile zaskoczona, bo po obejrzeniu filmów z udziałem Katarzyny Bujakiewicz dowiedziałam się jakie procesy, które dla mnie jednak na zawsze pozostaną
magią natury, zachodzą w czasie
drogi owocu do swej nowej, odpornej, słodszej i intensywniejszej w smaku formy. Na moim blogu znajdziecie całą masę przepisów z wykorzystaniem
bakalii, znajdziecie je w
ramce tagi –
bakalie. Pamiętajcie zdrowe nie znaczy monotonne – koniecznie wypróbujcie mój przepis na
morelowe lizaki -tutaj znajdziecie przepis
Migdały
Powiązane notki:Słodka bakaliowa Zapiekanka z
kaszyKolejny odcinek 8 smaków Europy w TVSSłodka Bakaliowa
manna z
gruszką japońską czyli zdrowe
słodycze bez
cukruNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa
Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności