Wykonanie
13 Flares Twitter 0 Facebook 13 13 13 13 Flares ×Jeśli jesteście ciekawi co na śniadania jedzą sportowcy i kulturyści oto odpowiedź – placki owsiane. Tyle , że nie są to zwykłe placki z
mąki i jaj, ale lekkie pancakes z
białek,
żółtka,
płatków i
jabłka. Na pomysł ich przygotowania wpadłam razem z moim partnerem – obecnie jest na diecie i sporo trenuje. Śniadanie to podstawa jeśli myślicie o zrzuceniu kilku zbędnych kilogramów lub poprawieniu sylwetki na siłowni. Spróbujcie, placuszki są przepyszne.

Składniki:1 porcja:3
białka1
żółtko1/2
jabłka30 g
płatków owsianychpo szczypcie:
soli,
pieprzu,
cynamonuPrzygotowanie:
Płatki namaczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Odstawiamy na 5 minut.
Białka mieszamy z
żółtkiem, doprawiamy.
Jabłko ścieramy do masy.Dodajemy też rozmoczone ( powinny być gęste )
płatki.Mieszamy i smażymy na patelni posmarowanej
oliwą ( pędzelkiem) aż się zetną.Podajemy na gorąco lub na zimno.

Placuszki są pyszne także na zimno. Możecie je usmażyć i zabrać ze sobą w lunchboxie! Polecam to rozwiązanie osobom na diecie, które nie mają możliwości przygotować sobie posiłku w pracy czy w szkole. Zapakujcie je w dwukomorowy pojemnik – dołączcie dip – z
jogurtu miodu i
soku z cytryny!Powiązane notki:Placki z
cukinii z
miodemPancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodemOwsiane pancakes
bananowe z
jogurtem i
twarożkiemOwsianka jogurtowa –
płatki owsiane na latoSłodkie placki – Pancakes z
bananami