ßßß
Składniki na dwie porcje :1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej ( 50 g suchej)250 g dyni100 ml mleka + 80 ml ( 1/3 szklanki)200 ml wody10 daktyli + kilka do dekoracji1 łyżka cukru z wanilią1 łyżka budyniu waniliowegoPrzygotowanie:Dynię umyć , obrać i drobno pokroić.Zalać wodą, mlekiem dodać kaszę i resztę składników ( prócz budyniu i 1/3 szklanki mleka).Gotować aż dynia zmięknie po czym zmiksować.Budyń rozrobić w mleku i wlać do dyni. Gotować do zgęstnienia i podawać, udekorowane daktylami
a tu mój synek z dopiero co zauważoną dyniąPowiązane notki:Pyszne placki z dyniDyniowy budyń waniliowy ze słodkimi gwiazdkami i serkiem wiejskimWaniliowa słodka zupa dyniowa z rodzynkamiPure z pieczonej dyni na zimęRozgrzewająca jesienna zupa z dyni Konkurs Winiary