ßßß

Składniki dla 2 osób:Budyń:0,5 szklanki kaszy jaglanejszklanka wodyszklanka mleka2 łyżeczki cukru trzcinowego/cukru waniliowegoKarmelizowane jabłka:2 jabłkałyżka masła3 łyżki cukru trzcinowegogarść rodzynekcynamonKaszę przelewamy wrzątkiem, dzięki temu nie będzie ona gorzkawa po ugotowaniu. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kaszę, gotujemy tak długo aż kasza się ugotuje i wciągnie całą wodę.W tym czasie obieramy jabłka, kroimy je na kawałki i podsmażamy na patelni, dodając masło i cukier. Mieszamy jabłka, dodajemy rodzynki i przyprawiamy cynamonem, podsmażamy jakiś czas. Jabłka puszczą sok, cukier zbrązowieje i powstanie słodki syrop.Gdy kasza się ugotuje wlewamy do niej mleko, dodajemy cukier i miksujemy całość blenderem do uzyskania jednolitej masy. Podajemy razem z jabłkami.Smacznego!