Wykonanie
Dzisiaj impreza, jutro impreza.Jeszcze muszę ciasto upiec (słynna 'czekoladowa chmura') - trzymajcie kciuki!Nie sądziłam, że to kiedyś
powiem, ale ta owsianka dorównała mojej ulubionej,
bananowo-jogurtowej. A jest to chyba najlepsza możliwa rekomendacja z moich ust ;)
Budyniowa owsianka
dyniowo-waniliowa podana z
jogurtem, domowymi powidłami śliwkowymi i
musli mixitSKŁADNIKI:50 g
płatków owsianych120 g puree
dyniowego (ok. 4 duże łyżki)1 łyżka
cukru1/2 szklanki
mleka + 2 łyżki1/2 szklanki
wody1 łyżka budyniuWYKONANIE:
Płatki owsiane mielimy na pył i gotujemy razem z puree
dyniowym i
cukrem na wodzie i
mleku. W 2 łyżkach
mleka rozpuszczamy
budyń, który dodajemy do owsianki w końcowym etapie gotowania (gdy jest już w miarę gęsta). Przez chwilę jeszcze trzymamy rondelek na ogniu, energicznie mieszając, a po chwili ściągamy i nadal mieszamy. Podajemy w ulubionymi dodatkami ;)