ßßß
Składniki:1 op. ciasta francuskiego (okrągłego lub przyciętego do odpowiedniej formy ) ok. 300 g4 łyżki dżemu śliwkowegoklik3 łyżki mielonych orzechów laskowych ( moje firmy Black Mit )3 łyżki migdałów w słupach ( moje od Kresto )2 łyżki posiekanej czekoladybiałkoU mnie z podwójnej porcji - było więcej amatorów rogaliWięcej ciekawych przepisów z użyciem bakalii znajdziecie na fanpagu Świadomego Odżywiania ( klik )
Przygotowanie:Piekarnik nastawić na 180 stopni. Z termoobiegiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na 8 części ( jak tort )Smarować dżemem, posypać orzechami i posiekaną czekoladą.Zwijać rogale i sklejać rogi.Ciastka posmarować białkiem, posypać migdałami i piec do zrumienienia około 10 minut.Powiązane notki:Owsianka z czekoladą i jabłkamiMaślane bułeczki ze śliwkami i orzechamiEkspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananoweEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałami