Wykonanie
Autor przepisu: tutkaxdZwycięski przepis ostatniego konkursu. ! Gratuluję. :)A ja powoli otwieram dział z przepisami bazowymi. Mam nadzieje, że się przyda ;)Składniki:-1 opakowanie
ciasta francuskiego-2
mleczne czekolady-
białko do posmarowaniaPrzygotowanie:
Czekoladę kroimy w małą kostkę.
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy jak najcieniej się da. wycinamy z niego kwadraty (5x5cm żeby wyszły takie jak na zdjęciu, wielkość zależy tak naprawdę od was. Kto co lubi :)) łyżeczką nakładamy
czekoladę i zaklejamy. wierzch nacinamy w sposób pokazany na zdjęciu po czym
ciasteczka smarujemy rozbitym
białkiem. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180°C.
ciasteczka najlepiej smakują na ciepło więc po upieczeniu możemy zostawić je w wyłączonym piekarniku.