Ciasto francuskie z czekoladą to szybki a zarazem pyszny deser, który można przygotować w zaledwie kilka chwil. Wystarczy tylko płat ciasta francuskiego i dowolny rodzaj czekolady.To jest to co bardzo lubię, mogę powiedzieć, że ciasto francuskie a zwłaszcza ciasteczka z ciasta francuskiego należą do moich ulubionych wypieków.Użyłam mlecznej czekolady z orzechami ponieważ taką lubię. Czekoladę zawijamy w cieście francuskim dekoracyjnie zaplatając warkocz i pieczemy w piekarniku.Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe.Gorąco polecam!!płat ciasta francuskiegotabliczka czekoladyCiasto francuskie rozwijamy, na środku układamy tabliczkę czekolady.Pozostałe ciasto, które nie zostało zakryte czekoladą kroimy na ukośne paski o szerokości 2 cm z jednej i drugiej strony tabliczki.Powstałe paski zaplatamy na czekoladzie tak aby nie cała czekolada była szczelnie owinięta.Dolny i górny brzeg podwijamy pod spód.Ciasto pieczemy w 200°C przez około 20 minut.Smacznego!!