Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Piegusek z
białekMakaron domowy w
sosie grzybowym »Dziś chce wam pokazać przepyszny
chleb z
sezamem na drożdżach świeżych, oraz zaprezentować wam produkty których użyłam do wykonania
pieczywa.Składniki:
Mąka Szymanowska typ 480 -500 g
sól 1.1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
drożdże świeże 35 g
woda ciepła 320 mlPolski
olej rzepakowy 50 ml
sezam jasny 1 szklankaWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę i
sól. Do miseczki wlewamy ciepła
wodę,
cukier i
drożdże rozkruszone. Mieszamy do rozpuszczenia.Wlewamy rozpuszczone
drożdże do misy z
mąką, delikatnie mieszamy tak aby powstała zawiesina i zostawiamy na 15 minut przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Po 15 minutach wsypujemy
sezam i wlewamy
olej.Miksujemy końcówką hak koło 7-10 minut. Wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę, też przykryte ściereczką.Po godzinie ponownie wyrabiamy ciasto i przekładamy do naczynia żaroodpornego obsypanego
mąką, zostawiamy do ponownego wyrośnięcia też koło 40 minut. Pieczemy w 190 stopniach kolo godziny.
Chleb wyszedł pulchny i pyszny.
niedziela, 17 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter