Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Makaron domowy w
sosie grzybowymChleb kukurydziany »Lubicie
pestki dyni i
słonecznik łuskany, jeśli tak to chlebek jest akurat idealny dla was. Pyszny o chrupiącej skórce.Składniki do wykonania ciasta
chlebowego:500 g
mąki pszennej chlebowej typ 7501,5 szklanki letniej
wody25 g świeżych
drożdżyszklanka pestek z dyniszklanka łuskanego
słonecznika1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
soli50 ml
oleju rzepakowegoWykonanie:Najpierw ciepłą
wodę wlewamy do naczynia głębszego, wsypujemy
cukier i dodajemy pokruszone
drożdże. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Do misy wsypujemy przesianą
mąkę,
sól i wlewamy płynne składniki. Wsypujemy
pestki dyni i
słonecznik( najpierw podprażyłam je na patelni). Na końcu wlewamy
olej i miksujemy( końcówka hak) koło 7-10 minut. Wyrobione ciasto zostawiam przykryte większą miską na godzinę. Po godzinie ciasto odgazowuję i wkładam do naczynia żaroodpornego obsypanego
mąką. Zostawiam by ciasto wyrosło,teraz lekko obsypuje
maka wierzch i nacinam
ostrym nożem na wierzchu. Piekę 55 minut w 190 stopniach( spryskuje je
wodą podczas pieczenia by skórka była chrupiąca.
wtorek, 19 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter