Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Dziś mam dla Was przepis na banalnie prosty
chleb drożdżowy. Do jego sporządzenia potrzebujecie tylko 6 składników. Dodatkowo możecie dodać ziarna np.
słonecznika, dyni itp. Mój
chleb był wypiekany dosyć późno i jak się okazało niestety w moich zapasach ziarna już się skończyły. Zatem musiałam obejść się bez nich. Natomiast ich dodatek wzbogaci
pieczywo w błonnik pokarmowy.Składniki:
Mąka pełnoziarnista/orkiszowa - 2 szklanki
Drożdże- 1/2 opakowania (50g)Ciepła
woda- 1 szklanka
Sól- szczypta
Cukier- 1 łyżeczka
Olej rzepakowy- 2 łyżkiPrzepis:1.Z
drożdży, połowy szklanki
wody,
cukru,
soli i 3 łyżek
mąki przygotować zaczyn. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki, wymieszać2.Blachę posmarować tłuszczem i obsypać
mąką, wlać ciasto, zostawić na pół godziny do wyrośnięcia.3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 65 minut.

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]