Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb kukurydzianyRogaliki maślane z lukrem ... »Pyszna babka piaskowa z
sokiem z
pomarańcza. Nawet całkiem smaczna wyszła. Polałam ja dodatkowo
czekoladą i udekorowałam gwiazdkami.S kładniki:
pomarańcza 1 duża5 jaj200 g
ksylitolu Pol Kłos
cukier waniliowy 30 g200 g
masła300 g
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniaDodatkowo:
czekolada 300 g
mleko 3 łyżkiWykonanie :Najpierw sparzmy skórkę z
pomarańczy, osuszamy ręcznikiem papierowym i ścieramy na tarce, wyciskamy sok z
pomarańcza.Ubijamy
jaja na puch z
ksylitolem. Dodajemy
cukier waniliowy nadal miksujemy.
Mąkę przesiewamy i dodajemy do pozostałych składników.
Masło miękkie dodajemy w trakcie miksowania oraz
skórkę pomarańczową i sok z
pomarańcza. Ciasto mamy klejące i takie ma być. Przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy
czekolad a rozpuszczona z 3 łyżkami
mleka. Dekorujemy gwiazdkami.
czwartek, 21 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter