ßßß Cookit - przepis na Muffiny podwójnie czekoladowe.

Muffiny podwójnie czekoladowe.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej,
16g cukru waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szklanka drobnego cukru,
95g masła,
1szklanka (250ml) mleka w temp.pokojowej,
2 jajka w temp. pokojowej.
Ponadto:
czekolada mleczna 100g,
małe kuleczki czekoladowe,
czekolada na kanapki typu nutella (ja dałam dwukolorową).
Przygotowanie:
Masło roztopić, lekko przestudzić. Składniki mokre wymieszać razem. Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać ze składnikami suchymi. Razem wymieszać składniki mokre i suche. Do foremek na dno wyłożyć pierwszą warstwę ciasta, następnie łyżeczkę czekolady i przykryć ją warstwą ciasta. Nie uzupełniać po same brzegi foremek. Włożyć do nagrzanego piekarnika 190stopni i piec przez ok.20min. Małe muffinki piec ciut krócej.
Czekoladę rozpuścić i posmarować wierzch muffinek, następnie posypać kuleczkami czekoladowymi.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/08/muffiny-podwojnie-czekoladowe.html