Wykonanie
            Składniki:- 125g 
wędzonego łososia- 1 szklanka 
ryżu do risotto- 2 ząbki 
czosnku- ok. 750ml 
bulionu- 1 
cebula- 6-8 połówek 
suszonych pomidorów w 
oleju- 4 łyżki startego 
parmezanu- 1 łyżka 
soku z cytryny- 1 łyżka 
masła- 
sól i 
pieprz- 
szczypiorekSposób przygotowania:1. Na 
maśle podsmażamy posiekaną 
cebulę i 
czosnek, następnie wsypujemy 
ryż, po chwili wlewamy partiami 
bulion, tak by 
ryż na bieżąco go wchłaniał, pamiętając o częstym mieszaniu.2. Gdy 
ryż będzie prawie miękki (w razie potrzeby dolewamy więcej 
bulionu niż w przepisie), wrzucamy pokrojone 
pomidory, 
łososia, posiekany 
szczypiorek, chwilę gotujemy, przyprawiamy do smaku 
sokiem z cytryny, 
solą i 
pieprzem. Gdy 
ryż będzie gotowy, ściągamy go z palnika i mieszamy z 
parmezanem.3. Risotto wykładamy na talerze, posypujemy 
szczypiorkiem.Inspiracja:ulubioneprzepisy
