Wykonanie
            W dniu kiedy jest na obiad rosół i w planach również jest drugie danie, można zrobić bardzo smaczny 
ryż. Wystarczy zrobić więcej około 4 szklanek rosołu i wrzucić dodatkowo dwie marchwie .


Składniki:ok. 4 szklanek 
bulionu,2 marchwie, ugotowane,1 szklanka 
ryżu,1 mniejsza 
cebula,2 ząbki 
czosnku,ewentualnie dodatkowo 
sól, 
pieprz,łyżka 
masła.Przygotowanie:Na 
maśle podsmażyć 
cebulę pokrojoną w kostkę z wyciśniętym 
czosnkiem. Gdy 
cebula będzie już miękka dodać 
ryż, chwilę razem podsmażyć. Wlać 2 szklanki 
bulionu. Gdy 
ryż zacznie dochodzić do miękkości, dodać zblenderowaną 
marchew w małej ilości 
bulionu. Gdyby było mało 
bulionu, a 
ryż nadal był twardawy, dolewać po trochu 
bulionu. W razie potrzeby doprawić do smaku.Smacznego!!!