Wykonanie

omlet
biszkoptowy ze startym
jabłkiem,
twarożkiem,
pomarańczą i
syropem klonowym,
kawabiscut omelette with grated apple, cottage cheese, orange and maple
syrup, coffeeTo stworzenia tego omleta zainspirowała mnie niezastąpiona Klaudia. Z małymi modyfikacjami, zrobiłam puszysty, pyszny omlet, który zapewne jeszcze nie raz powtórzę. Smakuje niczym szarlotka - szarlotka z patelni!

/1 porcja/- 2
jajka- 2 łyżki
mąki żytniej- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 2 łyżki
mleka- 1/2 startego
jabłka- szczypta
sody- szczypta
proszku do pieczenia- szczypta:
cynamonu,
imbiru,
anyżu i
kardamonuŻółtka zmiksować ze
stewią,
mlekiem,
mąką,
sodą i
proszkiem do pieczenia, wymieszać ze startym
jabłkiem, a następnie całą masę połączyć ze sztywną pianą z
białek. Całość delikatnie połączyć i smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Uwaga: ostrożnie przy przewracaniu.