Dynia i szałwia to duet doskonały...Spróbujcie pieczonej dyni z dodatkiem sera corregio, szałwii, czosnku i chili.Świetna jesienna przekąska :)SKŁADNIKI1 kg dyni hokkaido80 g bułki tartej8 łyżek oliwy1 papryczka chili2 ząbki czosnku10 listków szałwii5 łyżek sera corregiosólpieprzPRZYGOTOWANIEPiekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w łódeczki. Bułkę tartą mieszamy z czterema łyżkami oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Papryczkę (bez pestek) i czosnek drobno siekamy. Układamy dynię w naczyniu żaroodpornym, polewamy pozostałą oliwą. Posypujemy czosnkiem, chili i listkami szałwii.Wierzch posypujemy bułką tartą i serem. Zapiekamy przez około 35-40 minut (aż dynia będzie miękka). Od razu podajemy. Smacznego :)