ßßß
SKŁADNIKINa ciasto:50 dag mąki;1 łyżeczka sody;2 łyżki mleka;10 dag miodu;10 dag masła;2 jajka;2 łyżki cukru.Na krem:1 kg sera z wiaderka;0,5 szklanki cukru;puszka kajmaku orzechowego;20 dag masła;3 jajka;3 łyżki maki ziemniaczanej;kakao do posypania;płatki czekolady Decorada Delecta;cukier wanilinowy Delecta .WYKONANIENajpierw zabieramy się do zrobienia ciasta. Miód z cukrem podgrzewamy, następnie dodajemy mleko i masło. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się rozpuściło. Mąkę i sodę przesiewamy, dodajemy jajka i dolewamy miód. Zagniatamy ciasto, po czym dzielimy je na 4 części. Każdy placek pieczemy oddzielnie w 180 stopniach przez około 8-10 minut.Teraz pora na krem. Jajka miksujemy z mąką, dodając troszkę sera. W rondlu rozpuszczamy masło, cukier i kajmak. Dodajemy ser – wszystko razem gotujemy do momentu, aż masa zacznie wrzeć. Wlewamy jajka z mąką. Energicznie mieszamy. Masa musi „zabulgotać”. Gorącą masą przekładamy wcześniej upieczone placki miodowe. Wierzch posypujemy kakao oraz posypką czekoladową.