Wykonanie
Największą przeszkodą w zdrowym odżywianiu jest czas (oprócz finansów). No tak, to wcale nie takie łatwe. No, bo jak połączyć zdrowe gotowanie z pracą, studiami, codziennymi obowiązkami i jeszcze aktywnością fizyczną? Nie jest to łatwe, ale przy odrobinie dobrej woli oczywiście wszystko da się zrobić :) Dziś mam dla Was pomysł na szybką przekąskę po treningu. Batony są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Wystarczy 15 minut aktywnego gotowania i gotowe :)przepis na 6 batonów

szklanka
wiórków kokosowychszklanka
mleka migdałowego100g
daktyli2 średnie
jabłka50g zmielonych
orzechów laskowych50g
rodzynek,
jagód goji lub
żurawinypół łyżeczki
cynamonuDaktyle przełóż do garnka, dodaj
mleko migdałowe, całość zagotuj. W tym czasie obierz i zetrzyj na tarce
jabłka, odciśnij z nich sok.Do blendera przełóż
wiórki kokosowe, przestudzone
daktyle z
mlekiem,
jabłka,
orzechy,
cynamon i dowolne
bakalie. Ja użyłam
rodzynek i
jagód goji. Całość zmiksuj dokładnie, aby masa dobrze się połączyłam. Następnie przełóż ją na blachę wyłożoną folią spożywczą. Rozprowadź ją równomiernie po całej powierzchni. Batony powinny
mieć ok. 2cm grubości. Blachę wstaw do lodówki na całą noc. Rano pokrój ciasto na kształt batonów.Smacznego :)
