OMLET NA PUREE Z DYNI/1 porcja//PRZEPIS WŁASNY/100 g puree z dyni25 g mąki z pszenicy kamut (lub zwykłej)15 g zmielonych orzechów włoskich Chandler (Bakalland)2 jajkakilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)szczypta soli1/3 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka olejukokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)łyżka syropudaktylowego+ sos z żurawiny wielkoowocowej+ migdały w płatkach (Bakalland)Wszystkie składniki oprócz olejukokosowego zmiksować na gładką masę.Odstawić na 15 minut.Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małymogniu około 5 minut z każdej strony.Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.Podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego!