Ostatnio zajadamy się tą pyszną tartą :) Przepis mojego autorstwa.Forma 28 cmSkładniki: 1 dl = 100 ml3 łodygi rabarbaru3 łyżki cukru pudru3 średnie jabłka150 g masła3 dl płatków owsianych2 dl cukru½ dl syropu glukozowego1 ½ dl mąki½ łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mlekaSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 175 °C. Obierz jabłka i pokrój na cienkie plasterki. Rabarbar obierz, pokrój na małe kawałki i podsmaż na patelni na małym ogniu dodając 3 łyżki cukru pudru. Wymieszaj delikatnie, zdejmij z ognia. Stop masło w garnku, odstaw dodaj wszystkie składniki oprócz rabarbaru i jabłek wymieszaj wszystko. Formę wysmaruj masłem lub margaryną i rozłóż jabłka i rabarbar. Przykryj masą owsianą i równo rozsmaruj. Piecz ok 30 minut. Podawaj z lodami waniliowymi lub sosem waniliowym. Smacznego!