Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie. Coś dla fanów łososia :) Nie zwlekaj, wypróbuj już dziś. Jeśli masz ochotę, możesz dodać inne warzywa - baw się smakiem. Przepis autorstwa Klary Desser.Składniki: ( 4 porcje)200 g wędzonego łososia400 g brokułów150 g mrożonego groszkumasło do wysmarowania formy100 g pieczarek lub innych grzybów1 cebulamasło do smażeniaMasa jajeczna:4 jaja1 dl sera żółtego3 dl śmietany 36%sól, pieprzSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 200°C. Pokrój łososia na małe kawałki. Ugotuj brokuły kilka minut i dodaj mrożony groszek na pół minuty. Odcedź warzywa i polej zimną wodą. Połóż warzywa i łososia w wysmarowanej formie. Umyj pieczarki i pokrój. Pokrój cebulę w kostkę i usmaż na maśle razem z pieczarkami. Dołóż do zapiekanki. Przygotuj masę jajeczną: ubij jaja, dodaj ser, śmietanę i przyprawy. Zalej całość. Zapiekaj około 20 minut, aż ser się zarumieni.