Wykonanie
Danie proste w wykonaniu a jednocześnie smaczne. Zapewne spodoba się studentom :)Bo prawie każdy student posiada te produkty w domu. Mówię z własnego doświadczenia :) Można mrozić. Przepis pochodzi ze szwedzkiej książki kucharskiej " Hemmets Kokbok - Den svenska maten"



Składniki: (4 porcje)2l
wody2 łyżeczki
soli400 ml
makaronu najlepiej małe rurki200 g
szynki,
kiełbasy,
bekonu,
parówek1
cebula1 łyżka
margaryny lub
olejuMasa jajeczna:2
jaja300 ml
mleka1/2 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki
pieprzuser żółty do posypaniaSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 200 C. Ugotuj
makaron według przepisu na opakowaniu. Wsyp ugotowany
makaron do durszlaka i polej zimną
wodą. Pokrój
kiełbasę lub
parówki, posiekaj
cebulę i podsmaż na tłuszczu. Następnie pomieszaj
makaron z
kiełbasą i włóż do formy. Zrób masę jajeczną i zalej całość oraz posyp
żółtym serem. Piecz na środkowej półce w piekarniku ok 30-40 min. Smacznego!