ßßß Cookit - przepis na Frittata z groszkiem

Frittata z groszkiem

nazwa

Wykonanie

środa, 16 Listopad 2011, autor: blue_megi, 7 Komentarzy »
Frittata czyli włoski omlet, to potrawa z jajek i z resztek zalegających w lodówce
Smaczna również na zimno.
Składniki:
6 jajek
kilka plasterków bekonu
⅓ szklanki groszku
kiełbasa
¼ szklanki mleka
sól, pieprz do smaku
olej
żółty ser
Formę natłuszczamy i na dnie układamy plastry bekonu. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy groszek.
Jajka miksujemy z mlekiem i przyprawami.
Kiełbasę z groszkiem wykładamy na bekon i zalewamy jajkami. Nie mieszamy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy, aż się zetnie. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze przez chwilę aż się zrumieni.
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/swiatecznie/pomysl-na-sniadanie/frittata-z-groszkiem