Wykonanie
10:40:00

Pyszne
ciasteczka szybkie w wykonaniu, ale jakie smaczne w sam raz do popołudniowej
kawki czy
herbaty.Składniki :
mąka tortowa 1 kg
margaryna 1,5 kostki
śmietana 18 -12 % 1 op małe
żółtko 4 szt
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 op
skórka z cytryny z 1 szt
jajko 1 szt
brązowy cukier 10 dag
marmolada 1 opakowanie1. Do
mąki dodajemy
żółtka,
cukier, proszek,
śmietanę i drobno pokrojoną
margarynę. Dodajemy skórkę z umytej i sparzonej wcześniej
cytryny. Wyrabiamy ciasto.2. Ciasto owijamy folią i wkładamy na 1 godzinę do zamrażalnika. Po schłodzeniu wałkujemy na prostokąt smarujemy
marmoladą i zwijamy w roladę. Kroimy na 2 cm kawałki i układamy na blaszce. Ciasta smarujemy
jajkiem i posypujemy
cukrem.3. Pieczemy w 170 C do zrumienienia.SmacznegoPrawda, że prosty przepis zaskoczy was ich smak nie zdradzę jaki spróbujcie ;).Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy