Wykonanie
21:21:00Zmieniłam troszkę, ale i tak wyszły obłędne, spróbujcie szybko się je robi. Przepis pochodzi z gazety Smaki życia.
Składniki :150 g
masła1/2 szklanki
cukru1
jajkoniecała 1/2 szklanki
orzechów włoskich6 kostek
gorzkiej czekolady5 łyżek
mąki pszennej150 g
płatków owsianych1 łyżeczka
proszku do pieczeniaOpis wykonania :1.
Masło ucieramy z
cukrem na puszysta masę, dodajemy
jajko.
Orzechy prażymy na suchej patelni, obieramy ze skórki i mielimy,
czekoladę drobno siekamy, dodajemy do masy mieszamy.2.
Mąkę mieszamy z
płatkami i
proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy jajecznej, dokładnie wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny.3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia z ciasta formujemy kulki lekko spłaszczamy, układamy cząstki
orzecha.4.
Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 C na 15 minut.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy