Wykonanie
Kolejna propozycja na pyszna soczystą pieczeń w sam raz na niedzielny obiad :). Pieczeń jest wspaniała, soczysta i rozpływa się w ustach ;).
Składniki :1 kg
szynki wieprzowej4
cebule4 duże ząbki
czosnku12 dag
masłapo 1/2 łyżeczki
oregano,
bazylii,
tymianku i
mięty2 ziarna
ziela angielskiegosól,
pieprzOpis wykonania :1.
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. W rondlu topimy połowę
masła i dodajemy połowę wymieszanych ze sobą
ziół oraz ząbek
czosnku pokrojony w plasterki.2. Następnie wkładamy
mięso i rumienimy z każdej strony. Na pozostałym
maśle szklimy pokrojona w cienkie plasterki
cebule i
czosnek. Całość przekładamy do
wieprzowiny, wsypujemy resztę
ziół, rozgniecione
ziele angielskie,
sól i
pieprz.3. Wlewamy letnią
wodę tak, aby całe
mięso było nią przykryte. dusimy, aż
mięso będzie miękkie.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy