Wykonanie
Przygotowanie perliczki jest proste. Należy pamiętać o najważniejszym: żeby perliczka nie była sucha, trzeba obłożyć ją
słoniną,
boczkiem lub
bekonem ;) A wcześniej sezonować w lodówce 5-6 godzin.
Składniki:perliczkakilka plasterków
bekonusól,
pieprzświeże
zioła:
tymianek,
oregano,
bazyliapół kostki
masładwa ząbki
czosnkuPrzygotowanie:Perliczkę trzymajcie w lodówce - 5-6 godzin.Miękkie
masło wymieszajcie z
solą,
pieprzem (
weźcie tyle, ile lubicie) i roztartym
czosnkiem. Natrzyjcie perliczkę, także od środka. Obłóżcie ją
bekonem. Posypcie
ziołami. Podlejcie nieco
wodą. Pieczcie około 1,5 godziny w temperaturze około 150 stopni.
Potem jeszcze pół godziny w temperaturze 180 stopni.