ßßß
Przygotowanie perliczki jest proste. Należy pamiętać o najważniejszym: żeby perliczka nie była sucha, trzeba obłożyć ją słoniną, boczkiem lub bekonem ;) A wcześniej sezonować w lodówce 5-6 godzin.
Składniki:perliczkakilka plasterków bekonusól, pieprzświeże zioła: tymianek, oregano, bazyliapół kostki masładwa ząbki czosnku
Przygotowanie:Perliczkę trzymajcie w lodówce - 5-6 godzin.Miękkie masło wymieszajcie z solą, pieprzem (weźcie tyle, ile lubicie) i roztartym czosnkiem. Natrzyjcie perliczkę, także od środka. Obłóżcie ją bekonem. Posypcie ziołami. Podlejcie nieco wodą. Pieczcie około 1,5 godziny w temperaturze około 150 stopni. Potem jeszcze pół godziny w temperaturze 180 stopni.