Wykonanie
Na pewno robicie
masło ziołowe. Ja też, ale udało mi się w końcu przygotować większą porcję, którą podzieliłam na mniejsze, zapakowałam każdą oddzielnie w folię spożywczą i zamroziłam. To bardzo dobry dodatek do
sosów, zup, grillowanego lub smażonego
mięsa. Oraz do
chleba rzecz jasna :)
Składniki:200 g. świeżego, miękkiego
masłaświeże
zioła:
tymianek,
oregano,
bazylia,
lubczyk1 ząbek
czosnkuszczypta
soliPrzygotowanie:
Zioła drobniutko siekam,
czosnek przeciskam przez praskę - dodaję wszystko do miękkiego
masła razem ze szczyptą
soli. Ucieram dokładnie.
Masło dzielę na małe części (np. po łyżeczce), przechowuję do kilku dni w zamkniętym pojemniku lub zamrażam.Przepis autorski.