ßßß
Składniki:200 g mąki pszennej3 łyżki kakao2 łyżeczki kawy rozpuszczalnejszczypta soli1 łyżeczka sody oczyszczonej120 g masła150 g cukru pudru2 jajka100 ml kwaśnej śmietany 18%50 g posiekanej czekolady gorzkiej lub kropelek do zapiekaniaOpis wykonania:Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Wsypujemy mąkę przesianą z sodą i solą, śmietanę i miksujemy. Mieszamy z czekoladą. Napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w 180 C około 25 minut do tzw. suchego patyczka, studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy :).




Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy