ßßß
Składniki :400 g mąki pszennej50 g mielonych migdałów100 g cukru1 torebka cukru waniliowegoszczypta soli200 g masła3 żółtkadżemcukier puderOpis wykonania :1.Mąkę mieszamy z migdałami, cukrem, cukrem waniliowym i solą.Dodajemy zimne pokrojone masło, żółtka i zagniatamy szybko ciasto.2. Ciasto wstawiamy do lodówki na min. 30 minut.Po tym czasie wałkujemy na grubość 4 mm i wykrawamy różne ciasteczka.3. Pieczemy około 10minutw 180 C. do uzyskania słomkowego koloru.Przekładamy dżemem i posypujemy cukrem pudrem.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy