Wykonanie
Przepis ,który gdzieś mi się zagubił w postach do zamieszczenia:). Ale te
ciasteczka, można upiec każdego dnia są pyszne.Kolejny smakowity wypiek na świąteczny stół do schrupania. I kolejny wypiek z listy maratonu
ciasteczkowego :).
Składniki :400 g
mąki pszennej50 g mielonych
migdałów100 g
cukru1 torebka
cukru waniliowegoszczypta
soli200 g
masła3
żółtkadżemcukier puderOpis wykonania :1.
Mąkę mieszamy z
migdałami,
cukrem,
cukrem waniliowym i
solą.Dodajemy zimne pokrojone
masło,
żółtka i zagniatamy szybko ciasto.2. Ciasto wstawiamy do lodówki na min. 30 minut.Po tym czasie wałkujemy na grubość 4 mm i wykrawamy różne
ciasteczka.3. Pieczemy około 10minutw 180 C. do uzyskania słomkowego koloru.Przekładamy
dżemem i posypujemy
cukrem pudrem.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy