Wykonanie
Domowy najlepszy jest bardzo prosty w wykonaniu, a smak barszczu wigilijnego z jego dodatkiem wspaniały. Zachęcam do przygotowania swojego domowego, możecie również pić go na co dzień jest bardzo zdrowy :)

Składniki :około 1/2 kg
buraczków2 ząbki
czosnkulistek laurowy2-3 ziarenka
ziela angielskiego2 ziarenka
pieprzu czarnegoOpis wykonania:
Buraczki dokładnie szorujemy szczoteczką by usunąć ewentualny piasek, kroimy na grubsze plastry. Układamy
buraczki ciasno w wyparzonym słoju 1 L, po bokach uciskamy
czosnek,
ziele angielskie,
listek laurowy i
pieprz. Całość zalewamy letnią przegotowaną
wodą,
buraczki muszą być całkowicie zalane
wodą.
Słój zakrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na 7 dni. Ubytek
wody należy uzupełniać, po 7 dniach zakwas będzie już odpowiednio kwaśny należy go przecedzić i przelać do buteleczki. Przechowujemy w lodówce.




Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy