Wykonanie
Jak dotąd go nie piekłam, ale jest świetne i na pewno częściej zagości w moim domu. Jest pulchne i wilgotne ma wspaniały aromatyczny smak. Przepis pochodzi z gazety Moje Smaki Życia :).
Składniki :4
jajka1 i 1/2 szklanki
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej2 łyżeczki
cynamonu1 szklanka
oleju2 szklanki
mąki2 szklanki startej
marchewkiOpis wykonania :1.
Jaja miksujemy z
cukrem, wlewamy
olej, dokładnie wyrabiamy. Dosypujemy
mąkę, wyrabiamy dodajemy wymieszane ze sobą proszek,
sodę i
cynamon. Wsypujemy starta
marchewkę delikatnie mieszamy.2. Całość wylewamy na wysmarowana tłuszczem tortownicę u mnie śr. 24 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy