Wykonanie
Murzynek Mojej mamyZawsze zajadam się nim u mamy ma świetny przepis. Ciasto jest wilgotne i mięciutkie, wprost rozpływa się w ustach. Uwielbiam ten przepis,niby zwykłe ciasto bez masy, ale pyszna klasyka :)

Składniki :1 kostka
margaryny2 szklanki
cukru kryształu2 łyżki
kakao1
cukier waniliowy1 szklanka
mąki pszennej1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej4
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia6 łyżek
wodykokosOpis wykonania :
Margarynę,
cukier,
kakao i
wodę rozpuszczamy razem mieszając. 1/3 masy odlewamy, resztę studzimy.Do ostudzonej masy dodajemy
żółtka,
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia i
mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy.Ubijamy
białka i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Wlewamy do wysmarowanej blaszki i pieczemy około 50 minut lub tzw. suchego patyczka w 170 C. Ciepłe ciasto polewamy pozostawioną masą i posypujemy
kokosem.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy