ßßß
Składniki :1 kostka margaryny2 szklanki cukru kryształu2 łyżki kakao1 cukier waniliowy1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia6 łyżek wodykokosOpis wykonania :Margarynę, cukier, kakao i wodę rozpuszczamy razem mieszając. 1/3 masy odlewamy, resztę studzimy.Do ostudzonej masy dodajemy żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy.Ubijamy białka i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Wlewamy do wysmarowanej blaszki i pieczemy około 50 minut lub tzw. suchego patyczka w 170 C. Ciepłe ciasto polewamy pozostawioną masą i posypujemy kokosem.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy